Koristno

Iron Lady: trajnostna oblikovalska hiša, narejena za uspeh

Iron Lady: trajnostna oblikovalska hiša, narejena za uspeh


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

CplusC arhitekturna delavnica

Navajena na drobna tla Hong Konga, je družina s petimi člani ob vrnitvi v Sydney želela najti dom po meri.

Glavni cilj je bil ta hiša je imela pasivno zasnovo lahko ogrevajo in hladijo notranjost naravno in ekološko ter da so bila okolja čim bolj povezana z zunanjostjo.

CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica

Nahaja se v stanovanjskem predmestju LonguevilleHiša je s pogledom na reko Lane Cove in središče mesta bila delo ekipe arhitekturne delavnice CplusC, arhitekturnega studia, ki je znan po svojih trajnostnih projektih.

Ker bi bila hiša na obeh straneh izpostavljena ulici, je bilo nujno treba zasnovati strukturo, ki bi ves čas spoštovala zasebnost, hkrati pa omogočala največjo uporabo zunanjih površin.

Ozaveščenost o okolju Prvi koraki za trajnostno hišo 🌎 CplusC arhitekturna delavnica
"pasivna zasnova lahko ogreva in hladi notranjost na naraven in ekološki način. "
CplusC arhitekturna delavnica
Navdihnjena s slapom, ki prečka skale in ustvari naravne prostore, hiša preseneti s svojo moderno reinterpretacijo dvokapnih streh.

Dva glavna bloka se v sredini spustita s pomočjo ribnika. Na obeh straneh so notranje sobe visoke in stilizirane kot katedrale, z vzporednimi ribniki, ki delujejo kot združujoči elementi, vzbujajo tudi sproščeno vzdušje.

CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica
Prostori so razporejeni, kot da bi bil teleskop. Dnevna soba se ob vstopu odpre v kuhinjo z dvojno višino, ki se poveže neposredno z jedilnico.
Lahko tudi ti! Možna je okolju prijazna hiša CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica
Prostori optimizirajo prostor hodnikov zahvaljujoč drsnim vratom.

V tem nadstropju sta si pogled na mesto in nebo v nasprotju z zasebnostjo skupnih prostorov, zaščitenih z leseno konstrukcijo, oblečeno v železo.

CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica
Zunanji hodnik, ki se nahaja nad bazenom, poteka skozi otroške spalnice, kar jim omogoča, da ohranijo nekaj neodvisnosti, medtem ko uživajo v zelenem in odprtem okolju.
CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica CplusC arhitekturna delavnica

Projekt: CplusC arhitekturna delavnica. Spremljajte jih na Instagramu in Facebooku.

Eko hiše Hiša + učinkovita in trajnostna, ki ste jo videli Trajnostna hiša na plaži Redonda! Surova hiša: Gola in trajnostna hiša