Koristno

Minimalistično stanovanje v Calpeju

Minimalistično stanovanje v Calpeju


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Majhno stanovanje v velikosti 40 m², ki se nahaja v občini Alicante v Calpeju, je bilo po posredovanju arhitekturnega studia V + M Arquitectos v celoti preoblikovano. S privilegiranimi pogledi na morje in skalo Ifacha mu je višina - šesto nadstropje - dala svetlobo in prijeten občutek odprtosti za zunanjost, ki jo je bilo treba še izboljšati.

Glavni cilj reforme je bil iskanje sodobne, nevtralne in brezčasne arhitekture ter preprostih linij tako v zaključnih delih kot v pohištvu, kjer je prostorska kontinuiteta dala prednost privilegiranim pogledom.

Kako je bilo doseženo? Pablo Vázquez in Paola Manzana, V + M Arquitectos, sta bila jasna: manj je več.

Postavitev prostorov je racionalna: kvadratno nadstropje z glavnim bivalno-jedilnim prostorom, z integrirano mini kuhinjo. Celotno vzdušje se razprostira in povezuje z zunanjostjo skozi veliko teraso. Stanovanje ima tudi dva razdeljena in zasebna prostora, glavno spalnico in kopalnico.

Oglaševanje - branje nadaljujte s prostorsko amplitudo

Pošteni kosi, preproste linije in svetloba zaznamujejo ta projekt, v katerem je glavni junak osrednji prostor, ki sprejme dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo v malo prostora, vendar z najvišjo možno zmogljivostjo.

Kavne mize so preproste in z nizkim dvigom. Temno tla je popolno platno za prazne čopiče, ki jih postavlja pohištvo.

Po vrsti

Kuhinja je zasnovana v treh modulih, s preprostimi linijami in integriranimi aparati, v beli barvi.

Kavč počiva na steni, med njo in kuhinjo pa zložljivo mizo. Podaljšana je jedilnica!

Nenehnost

Prostori si sledijo s komajda vidnimi ovirami in svetloba vodi v vsako okolje. Vse z enako preprosto estetiko.

Odprta kuhinja

Reforma, ki jo je zasnoval V + M Arquitectos, vključuje ustvarjanje kuhinjskega prostora, ki se popolnoma integrira v dnevno sobo. Njegovo pohištvo je moralo vzdrževati splošno estetsko linijo; Črno-beli minimalizem.

Podrobnosti pipa

Podrobnosti kuhinjske pipe, zaobljenega iztoka.

Potem

Poleg kuhinje je zložljiva miza kot jedilnica, deluje pa tudi kot dodatna podporna površina.

Še en pogled

Z odprto jedilno mizo in proti kuhinji. Koliko udobja!

Odpri in zapri jedilnico

In nikoli bolje rečeno! Odprite in zaprite, ker je bila jedilnica rešena z zložljivo mizo, ki se nahaja med kuhinjo in dnevno sobo, poleg kavča. Prav tako je dodatna podporna površina bistvena, ko je kuhinja mini.

Kopalnica

Kopalnica je zasnovana glede na potrebe lastnika, s čimer se prerazporedi najbolj funkcionalen prostor.

Staro kad je nadomeščen s tušem in vgrajen je nov prostor za shranjevanje in pomivanje, tako za prosojno stekleno predelno steno, ki razmejuje območja.

Premazi in ogledalo

Uporabljene prevleke so dvobarvne porcelanske ploščice in tekoče ogledalo na umivalniku, ki zakriva vgrajeno omaro za shranjevanje.

Igra luči

Osvetlitev vedno vpliva na dekoracijo.

V napačnem stropu je posredna linearna svetloba, ki pomaga povečati vizualni občutek amplitude.

Nordijske opombe

Kar zadeva notranjo zasnovo stanovanja V + M Arquitectos, je bil izbran nordijski slog, v katerem prevladujejo bela in nevtralna barva, kot je siva, z namenom maksimirati svetlost vseh prostorov, povečati amplitudo prostorov in prenašajo vizualni občutek treznosti in elegance.

Dekorativni dodatki s črnimi in belimi geometrijskimi vzorci zagotavljajo potreben kontrast.

Udobje

Vrhunsko udobje pri upravljanju elementov stanovanja.


Video: Minimalistično stanovanje Francija Planinška (Maj 2022).