Informacije

Dupleks iz 19. stoletja, rehabilitiran za sodobno življenje

Dupleks iz 19. stoletja, rehabilitiran za sodobno življenje


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Čar arhitekture, ki je v devetnajstem stoletju rodila domove barcelonske Ensanche, z visokimi stropi in velikimi okni, je še vedno zaznati v tem nadstropju. Študija Honey Architects je reformo obravnavala z novim pristopom. Na območju, kjer je urbanizem upravljal mrežasta jabolka, sta Miguel Angel Borrás in Elodie Grammont vrisala trikotno razporeditev znotraj.

Stare stene je nadomestila diagonalna os, hodnik, ki uredi prostor skozi prostore, ki olajšajo vizualno povezavo med njimi. Iz difaničnega prostora, ki združuje dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo, je v preprostem pogledu nadzorovano, ki vstopa skozi dvorano. In iz glavne spalnice imate čudovito perspektivo, na levi strani otroške spalnice skozi notranji teraso, kopalnica se vidi spredaj in na desni, večerni pogled na dnevno sobo se ponuja skozi lastno kopalnico z garderobo . Diagonalno os so izboljšali zlati vodniki na stenah, ki delijo prostor na dve višini.

Nad njimi se začne proučevana raba prostora, s skladiščnimi površinami in podstrešjem, ki se uporablja kot ohladi Prevleke, topli gozdovi na tleh in bela barva na stenah - enobarvna, ki se v spalnici in kopalnici spreminja le s sproščujočim sivim tonom - tvorijo idealno nastavitev za predstavo glavnih protagonistov: oblikovalski kosi in barve intenzivno, ki prenašajo injiciranje vitalnosti in energije.

Oglaševanje - branje spodaj Prost prehod v svetlobo

Eden glavnih ciljev reforme je bil doseči optimalno osvetlitev v vseh prostorih. Trim zavesa omogoča, da ima kopalnica, nameščena za stopnicami, naravno svetlobo, ki prihaja iz dnevne sobe. Stopnice vodijo do podstrešja, ki se uporablja kot ohlajevanje in zagotavlja drugi vhod zenitalske svetlobe v kopalnico. Felt pouf, iz Minima.

Optične igre v salonu

Bivalni del se je nahajal ob stopnicah. Gre za delovno zasnovo, pretvorjeno v knjigarno, katere stopnice, prekrite s ploščicami iz prvotnega hidravličnega dna prostora, se odražajo v svetlem dvižnem stojalu in simulirajo preprogo. Kavč Togo, podjetja Ligne Roset, kupljen v Favorita. Blazine, od Minima in Lu Ink. Žarnica Panthella, Louis Poulsen, kupljena na www.ca21.com. Fotografija Jordija Canosa.

Nevidne meje med dnevno sobo in jedilnico

Dnevna soba in jedilnica sta ločeni brez potrebe za predelne stene zahvaljujoč subtilnim dekorativnim sredstvom: na tleh preproge uokvirjajo območje, dodeljeno vsakemu okolju, na steni pa spiralna knjižnica deluje kot element, ki deli prostor. Preproge, iz BSB. Polica knjižnih črvov, pridobljena v Vinçonu. Kava miza, iz Supersrest. Stražar, iz Minima. Fotelj in opora za noge, naprodaj v grščini.

Praktična porazdelitev

Kuhinja in jedilnica sta združeni v istem prostoru, ločeni z zajtrkom. Oblika le-tega pod kotom povečuje občutek prostornosti na območju mize. Miza in stoli, naprodaj v Minimu. Na jedilnici je svetilka, ki jo je oblikoval José Antonio Coderch in pridobljena v Vinçonu. Stoli, avtor Ganduxer90.

Shramba po višini v kuhinji

Zlati vodniki, ki prikrivajo električne napeljave, imajo drugo funkcijo: hišo razdeliti na dva vodoravna nivoja. Pod njimi - na višini 2,20 m - je bivalni prostor; zgoraj so organizirani prostori za shranjevanje, na primer podstrešja ali stojalo za steklenice na kuhinjskem pohištvu. Omare in bar, ki ga je izdelal mizar. Pult, avtor Silestone Blanco Zeus. Pipe, avtor Hansgrohe.

Spojni elementi

Na stenah zlato pobarvan vodnik DM skriva ožičenje električne napeljave.

Dvorana po meri

Zmanjšane dimenzije vhoda so rešili z domiselnim kosom pohištva, ki vključuje stojalo za dežnike, dva čevlja in par polic. Od zlatega vodnika, plašči, ki simulirajo kapljice barve, nudijo praktično podporo torbam in toplim oblačilom. Stojalo za pohištvo in plašče, ki ga je zasnovala študija Honey Architects.

Spalnica, zasebno ozemlje

Drsna vrata dajejo prednost glavni spalnici, zasnovani kot prostor za sprostitev. Postelja, dvignjena in ukrivljena v predelu vzglavlja, zagotavlja občutek zavetja. Zadaj je bil narejen kos pohištva z dvema posteljnima mizama in stenama, ki jih je bilo mogoče brati v postelji. Snowdonia postelja, Lignet Roset, pridobljena v Favorita. Prešita odeja in blazina, od Corium Casa. Ostale blazine so iz Lu Ink. Fotografija, z www.yellowkorner.com

Spalnica s kopalnico in garderobo

Spalnica ima vodilno vlogo pri distribuciji. Iz nje se odpravite v kopalnico, ki združuje garderobo in se nato poveže z dnevno sobo.

Kopalnica je vgrajena v spalnico

Do tega prostora lahko pridete iz spalnice skozi vrata brez vrat. Zid umivalnika je bil obarvan sivo, da bi izboljšali kontinuiteto z dekoracijo sedežne garniture. V ogledalu se odražata ogledalo in zavesa, ki olajšata prehod naravne svetlobe. Umivalnik z zanko, avtorja Villeroy & Boch. Pipe, od Jado. Vse, na www.borrasonline.com. V spalnici, Pantonov stol, Vitra.

NAČRT IN IDE REFORME

- Med izvajanjem reforme študija Honey Architects načrtuje organizacijo okoli diagonalne osi - ki se odraža na hodniku - in ki združi dvorano z enim od oken v sobi. Na obeh straneh si sobe sledijo med seboj s trikotno obliko, ki hiši daje osebnost.
- višina stropov je bila donosna z ohlajanjem na kopalnici in s povišanimi odlagalnimi površinami; Do njih lahko pridete skozi lestev, ki drsi po vodilih po obeh straneh hodnika.


Video: Duplex - Olsi Bylyku & Shpat Kasapi - Emisioni 19 - Sezoni 2! 16 mars 2019 (Maj 2022).