Informacije

Stanovanje 80 m² v Madridu

Stanovanje 80 m² v Madridu


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vsestranski, svetli, odprti prostori in prostoren bivalni prostor, kje se srečati z družino in prijatelji; To je bila popolna ideja hiše za lastnike tega madridskega stanovanja, ki, čeprav navdušeni nad svojim novim domom, niso vedeli, kako bi ga organizirali, da bi dosegli svoj namen. Rešitev je prišla iz studia Martín-Escanciano Arquitectos, ki je dal korenit obrat k distribuciji. Sama reforma je bila preprosta in zmanjšana; odstranjene so bile samo predelne stene, ki so sestavljale stari hodnik, in zid, ki je kuhinjo naredil neodvisno. Zdaj imata ta bivalni prostor in jedilnica isto zelo uravnoteženo difanično okolje. Uspeh rezultata je v skupni dekoraciji prostora; Izbira ustreznega pohištva ob upoštevanju preostalih kosov je zagotovila integracijo vseh elementov.

Za to je bila odgovorna struktura, ki obdaja vsako okolje občutek mirnosti in spokojnosti, ki ga diha po vsej hiši. Prevladujoča bela barva, tako v stenah in stropih kot oblazinjenju in pohištvu, dodana toplim hrastovim podom, ustvarja popoln okvir za preprost in mladosten slog, z malo napravami in veliko zdrave pameti. Okras, z nevtralno podlago, je bil animiran s pametno uporabo dodatkov. Slike, blazine, odeje ali vaze, skoraj vedno v oranžni barvi, posvetlijo vsak kotiček. Dober primer tega dekorativnega vzorca je spalnica, še posebej prozorna in tam, kjer se je igrala z belimi, lesenimi in opečenimi toni, da bi povečala svetlobo, ne da bi bila hladna. Urad sija zaradi svoje preprostosti in uspeha; Glede na majhnost prostora je bilo dovolj s pultom od stene do stene, da skupaj z ustreznimi stoli ustvarite udoben delovni prostor.

Pokrivala, tako glavna kopalnica kot tudi stranišče, so bila izbrana v isti liniji; sivi toni kraljujejo v obeh prostorih, temnejši in trpi za tlemi, surovi na stenah. Poleg tega je bilo na zahtevo lastnikov pod ponori nameščeno praktično pohištvo po meri; njen zaključek, tudi v beli barvi, da osvetli svojo prisotnost.

Oglaševanje - preberite spodaj delitvene elemente

Staro predelno steno, ki je omejevala koridor, je dobavljala omara po meri z zmogljivostjo za shranjevanje na obeh straneh. Ta isti vzorec se je ohranil v dnevni sobi, jedilnici in kuhinji; prostori, ki si delijo okolje in jih omejuje pohištvo, ki deluje kot ločevalni element. Kotni kavč, iz Sancala. Uokvirjene gravure so Laura Martín-Escanciano, Rosa Permanyer iz galerije Artagora in Juan Lara, La Nave del Arte. V Ikei so kupili pomanjkljive police, voziček za televizijo, mizo za kavo in belo preprogo.

Pisarna

V pisarni so se izognili namestitvi študijske tabele težkega vidika; namesto tega je preprost pult kot nalašč za delo. Beli komoda in vrtljiv fotelj, naprodaj v Ikei. Stoli so bili kupljeni v Habitatu. Slika prihaja iz La Oca.

Japonske plošče

Japonske plošče so odličen vir za presejanje svetlobe in jasnost igranja glede na intenzivnost sonca.

Svetilke na terasi

Kot nalašč za poletne večere, svetilka ponuja toplo vzdušje, ki ga zagotavljajo sveče in se poleg tega prevaža brez težav. Ponujamo vam pet drugih možnosti različnih stilov in velikosti, med katerimi lahko izbirate.

Integrirano pohištvo

Ključno pri vključevanju pohištva je bila izbira njegovega slepega zaključka, tako kot stene in strop; Dosežen učinek je dekorativna enota, prostor, kjer se dizajni združijo v okolje. Potrebna dinamičnost je bila zadolžena za dopolnila, skoraj vsa v paleti pomaranč. Siv oblazinjen kavč, iz Sancala. Pohištvo, v katerem sta na eni strani knjigarna, na drugi pa omare, je oblikoval Martín-Escanciano Arquitectos Studio. Ikea mizica in modul za televizor.

Terasa

S pošteno dozo šarma in koketarstva je bila terasa pogojena kot majhna sedežna garnitura na prostem. Dva fotelja z veselim oblazinjenjem in številnimi cvetličnimi lončki sta bila dovolj, da ustvarite prijeten kotiček za sprostitev in uživanje ob sončnem zahodu. Fotelji, iz Ikee.

Kuhinja

Veliko okno, ki se odpira na teraso, je tudi glavni vir svetlobe za kuhinjo; Japonske plošče so pripomogle k boljši dobičkonosnosti osvetlitve. Kuhinjsko pohištvo, avtor Zelari de Nuzzi. Blato, Habitat.

Materiali in premazi

Ponavljanje premazov in zaključkov v kuhinji, jedilnici in bivalnem prostoru je bilo bistveno pri doseganju vizualne skladnosti. Prevladujejo hrastov les, bela barva in oranžna barva. Kuhinjsko pohištvo, avtor Zelari de Nuzzi. Premazi, iz Pedraza Ceramics. Blato, Habitat. Naprave, od AEG in Electrolux.

Jedilnica

Podstrešna jedilna miza. Stoli, oblazinjeni s tkanino Gastón in Daniela. Stropna svetilka, Svetlobna leta. Vaze, iz La Oca. Japonske plošče, Cortinova.

Sproščujoče barve v spalnici

Kromatska osnova spalnice se je osredotočila na nevtralne in bele tone, ki zagotavljajo umirjeno in vedro okolje, ki pripomore k počitku. Barvo so v jagodno paleto vnesle vesele vzorčaste in navadne blazine. Izvirno vzglavje je bilo narejeno iz tiskane tkanine Pepe Peñalver. Blazine, navadne in cvetne, prihajajo iz teksture. Beli komoda je model Malm, iz Ikee.

Skladiščni prostor v kopalnici

V kopalnici je bilo nujno, da so na voljo prostori za shranjevanje, tako za kopalniške dodatke kot za brisače, vendar brez pretiranega prostora. Pohištveni kos po meri od stene do stene in končan v beli barvi je bila najboljša rešitev za njegovo dosego. Vsi premazi prihajajo iz keramike Pedraza. Omaro pod umivalnikom je po meri oblikoval Martín-Escanciano Arquitectos Studio.

WC

Ne glede na to, kako majhen je bil prostor, je bilo koristno vsak kotiček spremeniti v funkcionalno in dobro uporabljano območje. WC ima na primer pohištvo po meri pod umivalnikom in majhno polico za knjige za vrati.

Načrt in podrobnosti reforme

Z odstranitvijo predelne stene, zaradi katere je bila kuhinja neodvisna Ta je bila integrirana in odprta za dnevno sobo. Z namenom označevanja omejitev, vendar brez izgube vizualne amplitude, je bil med obema prostoroma nameščen pravokotni otok. Njegove velikodušne dimenzije omogočajo, da se uporablja kot delovni prostor kot bar za zajtrk in hitre obroke. Za večje udobje pri sedenju je bil pult na straneh podaljšanih za nekaj centimetrov.

Prevleke zaposleni v kuhalni coni se korenito spreminjajo. Občutljiv les so nadomestili bolj odporni materiali: keramične ploščice s skrilavim zaključkom na tleh in druge v svetlo sivi barvi za steno.
V prostoru, ki meji na kuhinjo, je majhen prostor za perilo zelo uporaben. Neodvisen je z roletami, izdelanimi iz iste tkanine kot plošče jedilnice, ki omogoča prehod svetlobe, ne da bi pri tem pokazal svojo notranjost.